Home-defence / Non-lethal.

Ballbreakers  voor de HDR50 zijn vervelend;  Ze laten significante blauwe plekken achter en met de ‘upgrade’ van de HDR, zelfs dóór je stevige jas heen, serieuze bloeduitstortingen en zodanige pijn, dat een ‘aanvaller’ direct tot bezinning komt en de benen neemt.

!!Disclaimer!!: Bij een HDR-upgade naar 35 joule is er niets ‘legaals’ meer aan (zelfs het -non-lethal stel ik ter discussie) en loop je kans om ZELF veroordeeld te worden ipv je aanvaller.

:Niets nieuws onder de zon dus, in Nederland. Ik heb voor mijzelf allang al de afweging gemaakt, wélk risico ik wil lopen cool

Daarnaast geeft het ‘plinken’ met een ‘opgevoerde’ HDR een geweldige kick en met massief .50 loodballen gooien is voor mij altijd: +1

Het ‘beest’ van AEA:

.45 Cal en 600 joules semi-automaat !!!

Destructie zoals je dat wil beleven..

Uiteraard willen we dit promo filmpje met je delen….

 

De ‘loodjes’ zijn uiteraard verkrijgbaar in de webshop smile

Testen, testen en nog eens testen…

De bullettrap moet natuurlijk wél alle kogels opvangen!

Om dit te testen – en te laten zien dat ze niet meteen aan flarden wordt geschoten met een high-power rifle op 10 meter afstand- zijn we afgereisd naar de bossen van Nederland…

Het filmpje spreekt voor zich maar laat je niets wijsmaken: Probeer het zélf!!

Natuurlijk worden de kogels ook door ons getest !

Het is vervelend werk, maar het moet nu eenmaal gebeuren om te weten waar je over praat. De favorieten voor dit karwei zijn de ‘Seneca Dragonclaw’ en de ‘Evanix P-Rex’.
De ‘Dragon Claw’ is een lichtgewicht onder de zwaargewichten: Ondanks de kracht (275 joule) en het .50 kaliber, voelt het geweer aan als een 4.5mm luchtgeweer en schiet met het grootste gemak, mooie groepjes op een baan van 50 meter.

De beste resultaten worden bereikt met de -korte- 207grain diabolo op 25 meter en met de 260/270grain diabolo op 50 meter.

Om zwaardere slugs op grotere afstanden te schieten, kan ik -voor de thrillseekers onder ons- de upgrade naar 545 joule (!) van harte aanbevelen!   Pure fun!

Voor wie van ‘compact’ en véél te veel power houd, is de ‘P-Rex’ wellicht de juiste keuze.

Met dit PCP ‘Pistool’ sta je tussen de kruitdampspugende pistolen op de schietbaan, niet voor gek! Behoorlijk luidruchtig en de dikke kluiten lood gaan keer op keer met een bloedzuivere accuratesse richting het doel.

De 360grain minie, geeft op 25 meter de kogelvanger tenminste wat anders te doen dan nutteloos achter de kaart te hangen….
Ook de slugs en diabolo’s spuugt hij hard op de kogelvangers…

En….(je hóeft mij niet te geloven, dus probeer het zélf) op 50 meter nog nét zo zuiver!

Ook voor dit ‘pistool’ zijn er diverse configuraties naar karabijn of geweer mogelijk. Standaard een vermogen van 300 joule, wat RUIM voldoende is, maar met een simpele upgrade bereikt ook dit pistool waardes boven de 600 (!) joule.     Wat ‘ie doet op 100 meter?????

Een geweldige toepassing voor PCP-Hagelpatronen: De “Sabot’ of huls voor koperomhulde projectielen, kan uitstekend dienst doen als ’emmetje’ om je tungsten of loden hagel-kogeltjes in te verzamelen om kleiduiven of ongedierte te schieten…..

Voor een gladde loop zoals de ‘Wing-Shot’: vullen, afsluiten met teflon, klaar! Leverbaar op aanvraag……..

.50 Hagel

.

Groeperen

vluchtpad

poit-blank

gewicht

vorm

omstandigheden

………Regelmatig zullen deze onderwerpen voorbij komen op het blog….

Soms gaat er wel eens iets stuk.
En er moet regelmatig worden ‘gepoetst’.
Of je wil iets veranderen (‘beter maken’ zeg ik altijd) om soepeler, zuiverder of makkelijker te schieten. 
Of we hebben weer een ‘plinket’ of ‘duelling target, die we willen maken…

voor dit doel is er een werkplaatsje met de juiste gereedschappen en een kast vol enthousiasme.